Je hebt gekozen om te investeren in de luxe van een mooi maatwerk product. Net als bij een auto heeft ook je kleding een gebruiksaanwijzing en regelmatig onderhoud nodig. Al is je product van nog zo’n mooie kwaliteit, als je het niet goed behandeld zal dit de levensduur niet ten goede komen. Hieronder een aantal basisregels om ervoor te zorgen dat je garderobe zo lang mogelijk mooi blijft:

  • Laat een pak minstens vierentwintig uur rusten als je hem hebt gedragen. Zo blijft deze langer in model en slijt de stof veel minder snel. Ongewenste luchtjes vervliegen dan namelijk en trekken zo niet in de stof. Bovendien zal een pak tijdens het dragen ook (lichaams-) vocht gaan opnemen dat er weer uit zal moet trekken.
  • Borstel het pak voor het weghangen af met een zachte borstel. Vergeet ook de eventuele broekomslagen niet: dat zijn echte vergaarbakken voor stof en vuil.
  • Hang het jasje altijd op een klerenhanger (van hout of kunststof) die de vorm van je schouders heeft. Het is belangrijk dat de hanger de vorm van de schouder goed opvult zodat deze niet uit model raakt. Een (ceder-) houten kledinghanger zal nog wat extra vocht aan het jasje onttrekken.
  • Zorg voor voldoende ruimte tussen de verschillende items in je kast, zodat deze elkaar niet verstikken. Ook is het om die reden niet aan te raden om kleding in hoezen te bewaren. Het is belangrijk dat de stoffen kunnen blijven doorademen en er geen valse plooien ontstaan omdat ze in de verdrukking hangen.
  • Vouw de broek na het dragen secuur op de ingestreken plooi. Hang deze op in een broekklem of over de hanger. Door het eigen gewicht blijft de broek in model.
  • Beperk chemisch reinigen zo veel mogelijk. Daar is op zich niks mis mee, maar na afloop wordt het pak gestreken en dat is voor vrijwel alle stoffen schadelijk. Ook heeft een pak vrijwel altijd te lijden door de chemicaliën en hoge temperaturen. Ga op zoek naar een stomerij met liefde voor jouw product. Over het algemeen zijn dit niet de grote ketens, maar ondernemers die het in eigen huis doen. Kennis van stofkwaliteit en vlekbehandeling is belangrijk, hoe heter is zeker niet altijd beter. Oppervlakkige vlekken kunnen makkelijk zelf met een schone doek en lauw water worden afgenomen.
  • Wol blijft in conditie als je zo nu en dan blootstelt aan stoom. Hang je pak zo nu en dan eens op in de badkamer als je een hete douche neemt. Geurtjes verdwijnen en eventuele kreukels trekken recht. Dit is ook een oplossing als je pak tijdens een reis enigszins gekreukeld uit de koffer of hoes komt.

Bel of Whatsapp mij

next-generation-retail-woordmerk-wit

Stuur mij een e-mail

Confidental Infomation